Välkommen till Lidaverken AB

Stål- och svetsarbeten sedan 50-talet

Lidaverken

Företaget 

Lidaverken AB startades 1953 av Lars Lindström och Karl Dannberg. I början funderade de länge på ett bra namn till företaget och till slut kom de på att man kunde ta de två första bokstäverna i efternamnen. Då höll företaget till i Västra Frölunda.


Karl Dannbergs son Göran Dannberg har under alla år varit väldigt intresserad av sin fars arbete. Så 1988 tog han över Lidaverken med en teknisk utbildning och en sjöfartsutbildning i bagaget. 2003 flyttade företaget till nya lokaler ett stenkast från Lundbyhamnen på Hisingen.

 

När Lidaverken AB startade var huvudsysselsättningen tillverkning luckor i golv och väggar i industrilokaler. Nu arbetar vi även med tillverkning av olika formar och behållare till vatten, diesel och eldningsolja.

 

Vi utför stål- och svetsarbeten för den kommunala sektorn som Göteborgs Fritid, hamnen och Gatubolaget. Med dessa aktörer har vi avtal som förnyas varje år. Några av de arbetsuppgifter som vi utför i denna sektor är reparationer av de flesta broarna i Göteborg. Där rätar vi upp vägräcken som blivit krökta av en och annan anledning plus att det blir en hel del arbeten på Ullevi.

Lidaverken har tillstånd att göra egna ritningar med konkreta förslag på förbättringar och lösningar inom stålindustrin. För närvarande har företaget tio anställda där alla har minst tio års erfarenhet av branschen. Alla anställda har en svetsutbildning i botten.